Виступ Володимира Зеленського у перший день Глобального саміту миру. Джерело: president.gov.ua

Спільне комюніке Саміту миру: ще одна країна відкликала свій підпис

У переліку підписантів спільного комюніке Глобального саміту миру зникла Руанда. Ця держава стала третім учасником зустрічі, яка відкликала свій підпис.

Такий висновок можна зробити, ознайомившись зі списком країн-підписантів комюніке.

Варто зазначити, що 16 червня учасники Саміту миру у Швейцарії ухвалили спільне комюніке. Воно охоплює три пункти Формули миру України. Підсумкову декларацію Саміту миру підписали 80 країн і чотири організації. Комюніке не підтримали Індія, Бразилія, Саудівська, Таїланд.

Руанду прибрали зі списку країн, які підписали комюніке Саміту в найновішій версії документа за 17 червня. Хоча у початковій версії документа ця держава була присутня серед підписантів.

Раніше Ірак та Йорданія відкликали свої підписи під комюніке. Уряди держав заявили про намір уважніше вивчити положення документа і лише згодом будуть ухвалювати рішення про приєднання.

Нагадаємо, Швейцарія планує обговорити підсумки Глобального саміту миру з Росією та Китаєм. На думку швейцарських посадовців, це варто зробити, адже Москва та Пекін не брали участь у представницькому заході.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.06.2024 07:05