Співачка LP. Джерело: liza.ua

Американська співачка LP подякувала російським фанатам за худі з прапором РФ, але згодом перепросила в українців

Американська співачка LP (Лаура Перголіцці) 24 січня записала сторіз в Instagram, де показала подарунок від російських фанатів — худі з прапором РФ. Згодом вона видалила провокативний запис та попросила вибачення в українців.

Що було на відео?

Лора Перголіцці опублікувала відео в худі із зображеннями російського триколору, корабля та напису LP Russia official. Вона дякувала своїм фанам, які подарували їй це худі. Після цього сторіз співачку розкритикували у коментарях у соцмережах, зокрема закликаючи покинути Литву.

Скріншот сторіз LP

Реакція користувачів:

  • "Краще б вам прямісінько до Москви"
  • "Ношу російське худі. Ви серйозно? Сподіваюсь, що люди скасують ваші концерти"
  • "Можна йти за російським кораблем".

Варто зазначити, що 27 лютого литовське видання LRT.lt повідомило, що концерт співачки скасували. На цей інцидент також відреагував міністр культури Литви Симонас Кайріс. Він заявив, що шанувальники американської співачки також мають оцінити її поведінку. Водночас він додав, що слід розуміти відмінність між виконавцями, які відкрито підтримують російський режим і війну, і схожими випадками, коли "людина повністю відірвана від контексту".

Як відреагувала співачка LP?

Згодом LP видалила відео та записала нове відеозвернення в Instagram.

"Я хочу попросити вибачення у моїх друзів та шанувальників в Україні, які були справедливо ображені та зачеплені моїм необдуманим дописом, у якому я подякував деяким російським фанатам за виготовлену мені толстовку з моїм логотипом і російським прапором. Я глибоко шкодую, що була такою байдужою у цей час. Це була погана помилка. Мені дуже шкода", — заявила співачка.

Вона додала, що дуже любить і підтримує Україну.

"Оскільки ми відзначаємо два роки повномасштабного вторгнення, Україна потребує підтримки як ніколи. Моїм посланням є і завжди буде любов і підтримка українського народу. Будь ласка, прийміть мої найщиріші вибачення, Україно. Мені щиро шкода, будь ласка, знайте, що я дбаю, люблю і підтримую вас завжди. Слава Україні", — наголосила LP.

Скріншот сторіз LP

Що відомо про співачку LP

Народилася 18 березня 1981 року в Лонг-Айленді (Нью-Йорк). Співачка LP почала свою кар'єру у 2001 році та писала пісні для Ріанни та Крістіни Агілери. У вересні 2015 року вийшла композиція "Lost on You", яка зробила її відомою. 

В Україні LP була три рази, два з яких закінчилися аншлагами на сольних концертах, а один — виступом у прямому ефірі вокального шоу "Х-фактор". Під час "Х-фактора" LP виконала три свої хіти. З початку війни вона неодноразово підтримувала українців та навіть на одному зі своїх концертів підняла прапор України. 

Нагадаємо, відома українська співачка Ірина Білик відреагувала на виступ прокремлівського артиста Філіпа Кіркорова з її піснею "Снег" на Донбасі. Росіянин Кіркоров у лютому приїздив на окуповану територію, де розважав рашистів піснями.

Зокрема, артистка у соцмережі Instagram адресувала Кіркорову вірш російською мовою з назвою "Снег в крови у двери твоей". У дописі співачка також прикріпила відео з моторошними кадрами терористичних атак, які армія країни-агресорки щодня завдає по українських містах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 28.02.2024 20:07