Фото: Facebook-сторінка Дональда Трампа

Справа про домагання: Трампа зобовʼязали виплатити журналістці понад 80 млн доларів

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп повинен виплатити 83,3 мільйона доларів письменниці та журналістці Джин Керролл, яка звинуватила його в наклепі та сексуальному домаганні. Відповідне рішення ухвалив суд.

Про це повідомляє CNN.

Згідно з інформацією джерела, Трамп повинен виплатити зазначену суму за публічні заяви, які він зробив у 2019 році, відкидаючи звинувачення у спробі зґвалтування журналістки.

Своєю чергою суд присяжних Манхеттена вирішив, що політик повинен сплатити Керролл компенсацію в розмірі 18,3 мільйона доларів. Також Дональда Трампа зобов'язали сплатити жінці 11 мільйонів доларів на відновлення репутації та 7,3 мільйона доларів за емоційну шкоду.

Також одіозний політик повинен сплатити 65 мільйонів доларів штрафу за зловмисні дії, роблячи заяви щодо Джин Керролл.

У статті зазначається, що ця сума більш ніж у вісім разів перевищує цифри, які Керролл вимагала на початку судового процесу.

Справи проти Трампа

Федеральне велике журі присяжних висунуло 45-му президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу звинувачення за чотирма кримінальними пунктами в рамках розслідування спеціального прокурора Джека Сміта щодо спроб скасувати результати виборів 2020 року, які призвели до нападу на Капітолій 6 січня 2021 року.

Зокрема, у рамках розслідування йому було пред'явлено звинувачення: у змові з метою обману Сполучених Штатів; у змові з метою запобігання офіційному розгляду; у перешкоджанні та спробі перешкоджання офіційному розгляду; у змові проти прав громадян.

Нагадаємо, у травні 2023 року Дональда Трампа визнали винним у справі про спробу зґвалтування письменниці та журналістки Джин Керрол. Відповідне рішення ухвалив Федеральний суд Манхеттена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.01.2024 13:46