Фото: "Українська правда"

Справа про збиття літака МАУ: Україна подає позов до Міжнародного суду ООН проти Ірану

Україна подає позов до Міжнародного суду ООН проти Ірану за збиття літака рейсу PS752. Позов подається від імені Міжнародної координаційної групи з координації допомоги жертвам рейсу.

Група представляє Канаду, Швецію, Україну та Велику Британію.

"Між Іраном та Координаційною групою не було досягнуто згоди щодо організації арбітражу відповідно до статті 14 Конвенції про боротьбу з незаконними актами, спрямованими проти безпеки цивільної авіації. Відповідно, Координаційна група має намір продовжувати колективні зусилля, щоб забезпечити притягнення Ірану до відповідальності за незаконне збиття рейсу PS752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" шляхом якнайшвидшого передання спору до Міжнародного Суду ООН", — йдеться у спільній заяві на сайті МЗС України. 

Пасажирський рейс авіакомпанії МАУ був збитий 8 січня 2020 року іранськими військовими над Тегераном. Жертвами аварії стали 167 пасажирів та дев'ять членів екіпажу.

Нагадаємо, протягом останніх місяців Росія працювала над забезпеченням довгострокових поставок з Ірану безпілотних літальних апаратів одностороннього удару. До країни-агресорки почали доставляти більші партії ударних дронів для використання проти України. 

Раніше повідомлялось, що Іран продав Росії озброєння для війни проти України на понад мільйон доларів. Зокрема, війська РФ отримали танкові та артилерійські боєприпаси.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.06.2023 18:38