Оголошення підозри Тищенку. Фото: ДБР

Справа Тищенка: який запобіжний захід проситимуть прокурори для нардепа

Офіс генерального прокурора погодив клопотання щодо обрання народному депутату Миколі Тищенку запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. 

Про це повідомила прес-служба ОГП.

Прокурори вимагатимуть від суду призначити Тищенку саме цілодобовий домашній арешт. Водночас, чи підтримає суд таку вимогу прокурорів, поки не відомо.

Крім того, повідомлено про підозру ще одній особі, яка причетна до інциденту у Дніпрі. Втім, її імені правоохоронці не називають.

"Продовжуються заходи з встановлення інших осіб, причетних до кримінального правопорушення. Слідчі дії тривають", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про справу Миколи Тищенка

У Дніпрі 20 червня група невідомих осіб в одязі кольору хакі та балаклавах здійснила напад на колишнього бійця спеціального підрозділу Kraken Дмитра "Сина" Павлова. Це сталося в той час, коли чоловік гуляв із дитиною. 

Місцеві Telegram-канали одразу заявили, що до цього причетна охорона народного депутата Миколи Тищенка, з яким Павлов посперечався. Зокрема, у соцмережах з'явилося відео, як група людей у формі оточила чоловіка у цивільному одязі та взяла його руки в кайданки. До того ж один із нападників у формі обшукував сумку чоловіка у цивільному та, схоже, ударив його.

Через деякий час у поліції Дніпропетровської області повідомили, що за фактом конфлікту у центрі Дніпра відкрили два кримінальні провадження. Натомість у спецпідрозділі "Кракен" підтвердили, що чоловік у цивільному, який отримав тілесні ушкодження внаслідок сутички, є колишнім військовослужбовцем їхнього підрозділу.

Сам Тищенко заявив, що потерпілий військовий (Дмитро Павлов) є нібито начальником безпеки ботоферми, обшук якої вчора проводили Тищенко разом з якимись людьми. Водночас нардеп не відповів, хто ті люди, які були із ним. Адже, як Тищенко запевняв раніше — у нього немає охорони. Нардеп наголосив, що Павлов "разом зі своїми хлопцями підійшов до місця, де проводились слідчі дії та спровокував поліціянта". 

Натомість в обласній поліції зазначили, що місцеві та правоохоронці не співпрацювали з Тищенком і не брали участь в проведенні обшуків. У четвер було відкрито два кримінальних провадження за даним фактом: нанесення легких тілесних ушкоджень і незаконне позбавлення волі.

Нагадаємо, 25 червня стало відомо, що за матеріалами Державного бюро розслідувань генеральний прокурор України повідомив про підозру чинному народному депутату України Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.06.2024 10:17