Ракетний комплекс ATACMS. Фото: "Вікіпедія"

США дозволять Україні удари вглиб Росії, але є важливий нюанс, — The Times

Сполучені Штати Америки планують дозволити Україні використовувати ракети союзників для ударів по території Росії. Але це не стосується американської зброї, зокрема, ракет ATACMS.

Таку версію висунули аналітики авторитетного видання The Times.

За даними анонімних джерел, які цитують журналісти, президент США Джо Байден може погодитися з використанням ракет на кшталт Storm Shadow і, наприклад, їхніх французьких аналогів Scalp для ураження цілей на російській території на тій підставі, що Велика Британія та Франція підтримують такий крок.

Водночас, за версію співрозмовників медівників, США навряд чи дозволять Україні застосовувати для ударів американські ATACMS.

Очікується, що невдовзі Байден обговорить це питання з іншими європейськими лідерами, щоби вислухати їхні думки щодо будь-яких змін у політиці.

На теперішній момент відомо, що й Велика Британія, і Франція підтримують зняття обмежень на використання Україною своїх далекобійних ракет, але поки що американці блокують ці зміни, побоюючись ескалації.

Раніше в медіа поширювали інформацію, що США дозволить країні завдавати глибокі удари по Росії під час приїзду державного секретаря США Ентоні Блінкена. Однак цього не сталося. Учора, 11 вересня, до Києва приїжджали Блінкен і міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі. Проте відповідного рішення не озвучували.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив під час прес-конференції з президентом Литви Гітанасом Науседою, що Росія встигає переміщувати військові об'єкти вглиб своєї країни. До цього призводять затягування партнерів щодо зняття обмежень з України для використання далекобійної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2024 20:55