Фото: Посольство США

США готують новий пакет військової допомоги Україні: що туди може увійти

Вже у середу, 3 травня, Сполучені Штати Америки планують оголосити про виділення нового пакету військової допомоги Україні. Його сума складатиме 300 мільйонів доларів.

Про це інформує видання Politico з посиланням на обізнані джерела.

"Адміністрація має намір оголосити про пакет військової допомоги Україні на 300 мільйонів доларів, що містить артилерійські та мінометні боєприпаси, вантажівки, важку техніку, запасні частини та ракети Hydra 70", — повідомило джерело.

У Пентагоні підтвердили, що планують надати Україні нову допомогу, однак чітких термінів не озвучили.

"Мені на сьогодні нема чого озвучити у відношенні яких-небудь готових пакетів допомоги у сфері безпеки. В цілому ми будемо продовжувати надавати Україні допомогу у сфері безпеки й надалі, як ми й робили", — заявив на брифінгу речник Пентагону Патрік Райдер.

Напередодні координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі також повідомляв, що Білий дім готує для України держави додатковий пакет військової допомоги. Водночас, за його словами, Сполучені Штати Америки передали Україні майже всю необхідну для контрнаступу техніку.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, останнім часом у групі "Рамштайн" виникли певні розбіжності — зокрема щодо того, чи потрібно і коли відправляти західні винищувачі в Україну, а також щодо затримок з постачанням деяких озброєнь. Насамперед це стосується німецьких та іспанських танків.

Своєю чергою міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що українські воїни вже завершують підготовку до контрнаступу. Тепер військове командування ЗСУ буде вирішувати, де і коли він має розпочатися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.05.2023 23:12