Денис Шмигаль. Джерело: Telegram-канал прем'єр-міністра України

США нададуть Україні до $20 млрд додаткової допомоги, — Шмигаль

Сполучені Штати Америки нададуть Україні до 20 мільярдів доларів додаткової допомоги. Кошти спрямують на найважливіші фінансові потреби.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"США нададуть Україні до 20 мільярдів доларів додаткової допомоги", — заявив він.

За його словами, це частина спільного пакета підтримки від країн G7 та ЄС на загальну суму 50 мільярдів доларів. Кошти будуть залучені завдяки використанню прибутків від заморожених російських активів.

"Цього тижня аналогічні рішення ухвалили також ЄС та Велика Британія", — зазначив прем'єр.

Шмигаль додав, що кошти від партнерів спрямують на найважливіші фінансові потреби України у 2025 році. Завдяки цій допомозі наші союзники створюють міцний фундамент для економічної та фінансової стійкості України.

"Дякуємо Сполученим Штатам за підтримку! Це важлива інвестиція у безпеку Європи та всього світу", — підсумував посадовець.

"Частина рішення G7 про 50 мільярдів доларів для України — для нашого захисту, для нашої стійкості. Це те, що справді підтримає нас. І важливо реалізувати це вже цього року", — зазначив він.

Нагадаємо, 23 жовтня рада Європейського Союзу остаточно підтримала надання Україні позики на 35 мільярдів євро у межах великого кредиту G7, який буде погашений коштом майбутніх доходів від заморожених російських активів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.10.2024 20:26