Дмитро Кисельов. Джерело: росЗМІ

США наклали санкції Кисельова й інших пропагандистів Кремля

У п’ятницю, 13 вересня, Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки оголосило про так звані блокувальні санкції проти російської медіа-групи "Россия сегодня". А також під обмеження потрапив її генеральний директор Дмитро Кисельов.

Про це свідчать дані на сайті американського мінфіну. З них можна зробити висновок, що до санкційного списку США додали три юридичні особи — це, зокрема, медіа-холдинг "Россия сегодня", який охоплює, серед іншого, інформаційне агентство "РИА Новости" та агентство та радіо Sputnik.

Також санкції стосуються автономної некомерційної організації "ТВ-Новости" — юридичної особи пропагандистського телеканалу іномовлення RT та АНО "Евразия", що займається поширенням "культурної дипломатії" Російської Федерації за кордоном.

У чорному списку Міністерства фінансів США також присутні генеральний директор "России сегодня" Дмитрій Кисельов і очільниця АНО "Евразия" Неллі Парутенко, яка є громадянкою Молдови.

Про нові санкції стало відомо після того, як Вашингтон публічно звинуватив RT у роботі на російську розвідку та збір коштів на фінансування російської армії в Україні.

Раніше паралельно США, Британія та Канада оголосили про дипломатичну кампанію з викриття втручання російських пропагандистів у демократичні процеси по всьому світу.

Нагадаємо, що на початку вересня США вжили заходів щодо захисту й охорони виборчих інститутів і процесів у своїй країні від спроб Москви вплинути на президентські вибори 2024 року. У зв'язку з цим Вашингтон ввів нові санкції проти Російської Федерації, які стосуються 10 фізичних і двох юридичних осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.09.2024 22:17