Фото: соцмережі

США намагаються відновити військову співпрацю з Китаєм: заява Білого дому

Військові переговори між Сполученими Штатами Америки та Китаєм можуть бути відновлені. З такою ініціативою виступив Білий дім, щоб зменшити напруженість між країнами.

Такої згоди під час зустрічі у листопаді дійшли президент США Джо Байден та лідер КНР Сі Цзіньпін, пише Reuters.

Координатор Ради національної безпеки у Білому домі Джон Кірбі наголосив, що США активно працюють над відновленням військових переговорів з Пекіном, щоб "зменшити прорахунки та непорозуміння".

Посадовець заявив, що до цього часу переговори не розпочалися через те, що Китай ще не призначив нового міністра оборони, замінивши колишнього генерала Лі Шанфу, якого звільнили в жовтні.

"Наскільки я розумію частково це може бути пов'язане з тим, що вони не мають міністра оборони. Ми, звичайно, закликаємо їх призначити когось найближчим часом, і ми дуже хочемо, щоб ці комунікації були запущені", — йдеться у заяві представника Білого дому.

Нагадаємо, Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія, Іран та Китай зацікавлені у зриві надання фінансової допомоги Україні від Сполучених Штатів Америки. У Білому домі вкотре наголосили на терміновості голосування Конгресу щодо підтримки Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.12.2023 12:28