Фото ілюстративне зі соцмереж

США не дадуть Україні дозволу на далекобійність, — The Times

Президент України Володимир Зеленський під час перебування у Вашингтоні не отримає дозволу на використання західних ракет великої дальності для ударів углиб російської території. Сполучені Штати Америки не змінять позиції.

Таку інформацію оприлюднило впливове видання The Times.

"Президент України звернувся до президента Байдена з проханням про зняття обмежень, але покинув Білий дім розчарованим", — написали журналісти.

Вони додали, що Зеленський під час зустрічі в Білому домі просив Джо Байдена та віце-президентку США Камалу Гарріс зняти обмеження на ракети Storm Shadow і ATACMS, але змін у позиції США не відбулося.

Досі західні країни дозволяли Києву використовувати ці ракети лише для ураження російських сил у прикордонних районах. Зеленський також представив свій план перемоги у війні, яка триває вже два з половиною роки.

"Однак жодних змін у позиції Вашингтона щодо використання ракет дальнього радіуса дії не оголошено, і це сталося менш ніж за добу після того, як російський диктатор Володимир Путін попередив, що великомасштабна повітряна атака на Росію з боку підтримуваної Заходом України може викликати ядерну відповідь", — наголосили в The Times.

Нагадаємо, раніше сьогодні видання Bloomberg повідомило з посиланням на власні джерела, що постачання зброї Україні наступного року опинилися під загрозою, адже у партнерів виникли певні фінансові труднощі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2024 16:30