Джо Байден. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

США опрацьовують питання щодо зняття обмежень на удари по Росії, — Байден

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що його адміністрація опрацьовує питання щодо зняття обмежень на застосування Україною далекобійної зброї для ударів по військових цілях у Росії.

Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, журналісти поцікавилися у американського лідера, чи знімуть США обмеження на використання Україною їхньої далекобійної зброї проти Росії. Своєю чергою Байден запевнив, що його команда "працює над цим зараз". Проте жодних подробиць переговорного процесу у своїй адміністрації американський лідер не розкрив. Також він не озвучив і термінів щодо ухвалення відповідного рішення.

Водночас, як розповіли проінформовані джерела видання, на рішення Вашингтона Києву доведеться чекати ще декілька місяців, адже наразі США розглядають низку технічних питань, які і перед кожною поставкою зброї.

Нагадаємо, раніше репортер Axios Джулігрейс Бруфке заявляла, що цього тижня під час свого візиту до Києва державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен оголосить про дозвіл на удари далекобійними ракетами ATACMS по території Росії.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що президент Сполучених Штатів Джо Байден не виключає того, що Україна отримає дозвіл на удари по території Росії далекобійною американською зброєю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.09.2024 17:03