«США підтримають народ Венесуели»

06 ЛЮТОГО 2019 10:53

У своєму прагненні до свободи венесуельський народ може розраховувати на підтримку США. Таку обіцянку дав американський президент в ході виступу з посланням до Конгресу, повідомляє Euro News.

«Два тижні тому Сполучені Штати офіційно визнали законний уряд Венесуели і її нового тимчасового президента Хуана Гуайдо. Ми підтримуємо венесуельський народ в його благородному прагненні до свободи і засуджуємо жорстокість режиму Мадуро, чия соціалістична політика перетворила Венесуелу з найбагатшої в Південній Америці в країну, в якій панують злидні і відчай», - сказав він.

Ніколас Мадуро, в свою чергу, порадив опоненту «зайнятися проблемами своєї держави», а не «втручатися в справи Боліваріанської республіки».

«Як пояснити одержимість Дональда Трампа Венесуелою? У вас є раціональне пояснення? Хіба це нормально? Чи знаєте ви, в чому справа (чому Дональд Трамп продовжує говорити про Венесуелу)? Вся справа в венесуельській нафті і в тому, що він вже зневірився в своїх спробах вкрасти її у нас», - заявив венесуельський лідер журналістам.

Мадуро, який вже розірвав дипломатичні відносини з США, загрожує тим же країнам, котрі визнали опозиційного лідера Хуана Гуайдо президентом Венесуели.

Світ, 06.02.2019 10:53