Фото з архіву. Угорська революція 1956 року. Джерело: istoria.ko.net.ua

США попередили про можливу збройну провокацію на території Угорщини

У понеділок, 21 жовтня, угорська влада підтвердила, що Сполучені Штати Америки передали дані про можливі провокації із застосуванням зброї. Це може відбутися під час акції 23 жовтня, присвяченій річниці Угорської революції 1956 року.

Про це повідомило угорське видання Telex, яке надіслало запит до угорського уряду й отримало відповідь від його прес-служби. Угорські урядовці поінформували, що минулими вихідними "угорські служби отримали інформацію від своїх американських партнерів про те, що молоді люди в онлайн-групі обговорюють заплановану на найближчий час акцію".

Там додали, що "молоді люди, які організували акцію, планували придбати та використати зброю", але уточнень про те, які саме кроки вжила угорська влада та її партнери у зв’язку з цим, немає.

"З огляду на міжнародні події останніх місяців, коли декілька провідних політиків зазнали нападів зі зброєю, угорські служби й Антитерористичний центр приділяють особливу увагу перевірці такої інформації та вжиттю необхідних заходів", — додали в уряді Угорщини.

Раніше Telex повідомляв із посиланням на дипломатичні джерела, що близько двох тижнів тому Будапешт дізнався від спецслужб США про можливу збройну провокацію, заплановану на 23 жовтня — день початку Угорського повстання проти радянських військ 1956 року.

Журналісти також дізналися, що біля одного з пабів Будапешта затримали декількох молодих людей.

Нагадаємо, на початку жовтня стало відомо, що скандальний і резонансний угорський закон про "захист суверенітету" порушує права Європейського Союзу. Тож Європейська комісія вирішила подати позов проти Угорщини до суду ЄС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.10.2024 23:36