Фото: Pixabay

США посилили санкції проти російської нафти

У середу, 20 грудня, Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти Росії за порушення стелі цін під час торгівлі нафтою.

Про це повідомило Міністерство фінансів США.

Зазначається, що Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США спільно з країнами-партнерами оновили правила дотримання санкцій проти російської нафти. Зміни спрямовані на посилення процесів атестації та ведення обліку для певних постачальників послуг із транспортування нафти.

Крім того, США наклали санкції на компанію-судновласника SUN Ship Management, зареєстровану в Об’єднаних Арабських Еміратах, яка належить підсанкційному російському державному оператору флоту "Совкомфлот".

До санкційного списку також потрапили три підпільні трейдери російської нафти, які дозволяли Москві обходити "стелю цін" із Гонконгу та ОАЕ.

Заступник міністра фінансів Воллі Адеймо заявив, що сьогоднішні санкції демонструють їхню прихильність дотриманню принципів політики цінового обмеження, яка сприяє досягненню цілей підтримки стабільних енергетичних ринків при одночасному скороченні доходів Росії для фінансування її війни проти України.

Нагадаємо, у понеділок, 18 грудня, Рада Європейського Союзу ухвалила 12-й пакет санкцій у зв'язку з продовженням агресивної війни Росії проти України. Зокрема, він передбачає обмеження на імпорт російських алмазів. Зазначається, що обмеження спрямовані на важливі сектори російської економіки. Вони завдадуть "подальшого удару по здатності Путіна вести війну".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 20.12.2023 18:22