Фото: delo.ua

США виділили військову допомогу країнам Балтії: названо суму

У п'ятницю, 22 березня, Конгрес США схвалив закон про державне фінансування, який також передбачає виділення 228 мільйонів доларів на безпеку країн Балтії. 

Про це повідомив естонський міністр оборони Ханно Певкур, пише прес-служба відомства.

Там зазначили, що США у 2024 році також виділили Естонії 47,3 мільйона доларів у рамках програми підтримки іноземного військового фінансування.

"Підтримка США суттєво допомогла швидше реалізувати кілька проектів розвитку військової інфраструктури та потенціалу в Естонії, Латвії та Литві. Хорошою новиною є те, що підтримка збільшилася порівняно з минулим. Небагато, але це, як і раніше, чіткий сигнал про прихильність США як найбільшого союзника НАТО безпеки та стабільності нашого регіону", — заявив міністр оборони Ханно Певкур.

У відомстві нагадали, що за допомогою Ініціативи з безпеки країн Балтії, створеної у 2020 році, міністерство оборони США підтримує розвиток незалежного оборонного потенціалу та взаємної оперативної сумісності країн Балтії. 

У 2023 році в рамках ініціативи країнам Балтії було виділено 225 мільйонів доларів, 2022 року сума підтримки становила 169 мільйонів доларів. При використанні фінансування основний акцент робиться на розвиток повноважень ППО, морської обстановки та сухопутних військ. Про частину підтримки Естонії цього разу буде оголошено восени цього року.

Нагадаємо, спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон заявив, що незабаром американські законодавці мають розглянути питання військової допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.03.2024 18:57