Фото: CENTCOM

США вперше скинули з літаків гумдопомогу для населення Гази

У суботу, 1 березня, американські військові вперше здійснили повітряне десантування гуманітарної допомоги в Секторі Гази.

Про це повідомило Центральне командування Сполучених Штатів (CENTCOM).

Зазначається, що спецоперацію зі скидання гуманітарної допомоги було здійснено між 15:00 та 17:00 за місцевим часом. Так, для жителів Гази скинули понад 38 тисяч порцій страв уздовж берегової лінії.

У CENTCOM наголосили, що в майбутньому ще планується проводити подібні місії. Проте точна дата наступного десантування поки не відома.

"Ці десантування є частиною постійних зусиль з метою доставити більше допомоги в Газу, зокрема шляхом розширення потоку допомоги через наземні коридори та маршрути", — йдеться у повідомленні.

Водночас Associated Press з посиланням на американських офіційних осіб повідомило, що до скидання їжі з повітря над Газою були залучені три літаки С-130 ВПС США, які скинули над містом 66 пакетів з продуктами.

Варто зауважити, що у такий спосіб ВПС США вже доставляли гуманітарні вантажі до Афганістану, Іраку, Гаїті та інших країн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок бойових дій між Ізраїлем та терористичним угрупованням ХАМАС у Секторі Гази з жовтня 2023 року загинули понад 30 тисяч палестинців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.03.2024 20:23