Колаж: НАЗК

США запровадили нові санкції проти компаній з Ірану та Росії

Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти іранських виробників зброї та кількох російських компаній. Обмеження запровадили, щоб позбавити бойовиків ХАМАС доступу до озброєння.

Про це йдеться в повідомленні Білого дому. 

Санкції стосуються крипто-бізнесу в Газі під назвою Buy Cash Money and Money Transfer Company, який надає послуги з переказу грошей і обміну віртуальної валюти, включаючи криптовалюту біткойн.

"Сполучені Штати вживають швидких і рішучих дій, спрямованих на фінансистів і посередників ХАМАС після жорстокої та безсовісної різанини мирних жителів Ізраїлю, включаючи дітей", — заявила міністр фінансів Джанет Єллен.

За її словами, ця фірма також використовувалась для переказу коштів іншими терористичними групами. Також санкції введено проти китайської компанії Shenzhen Jiasibo Technology Co. Ltd. До санкційного списку потрапили і кілька російських компаній. Зокрема, ТОВ "Центр технічного обслуговування "Дельта-Аеро", акціонерне товариство науково-виробниче підприємство "Аеросила", яке займається тренувальними польотами та випробуваннями установок для іранської фірми. А також акціонерне товариство "Стар", яке має контракти на капітальний ремонт компонентів літака Ан-140.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати Америки вперше запроваджують санкції у відповідь на обхід цінової стелі для російської нафти. Під обмеження потрапили дві компанії. 

Зазначається, що судноплавна компанія Lumber Marine SA з ОАЕ танкером SCF Primorye транспортувала нафту за ціною вище 75 доларів за барель з порту в РФ після того, як обмеження вже набули чинності. Водночас турецька Ice Pearl Navigation Corp володіє танкером Yasa Golden Bosphorus. Він перевозив нафту сорту ESPO за ціною 80 доларів за барель. При цьому, як SCF Primorye, так і Yasa Golden Bosphorus, які заходили в порти РФ, користувалися американськими постачальниками послуг під час транспортування нафти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2023 21:25