Фото: Рixabay

США завдали нових ударів по хуситах

Сполучені Штати Америки у суботу, 17 лютого, завдали п'ять ударів в районах Ємену, контрольованих підтримуваними Іраном бойовиками-хуситами.

Як інформує Центральне командування (CENTCOM) США, атаки були здійснені з метою самооборони. 

Удари були здійснені по трьох мобільних протикорабельних крилатих ракетах, одному підводному безпілотнику та одному надводному безпілотнику.

"Це перше застосування хуситами безпілотників, яке простежили, з моменту початку атак 23 жовтня 2023 року", — зазначає CENTCOM.

Центральне командування наголосило, що визначило, що ракети та безпілотники становлять безпосередню загрозу для кораблів ВМС США, а також торгових суден в цьому районі.

Нагадаємо, що 12 січня хусити помилково атакували ракетою танкер, який перевозив російську нафту під час обстрілу берегів Ємену. А 14 січня хусити атакували протикорабельною ракетою американський есмінець у Червоному морі. Вона була збита винищувачем США.

18 січня єменські хусити випустили дві протикорабельні балістичні ракети по американському танкеру Chem Ranger. Снаряди впали у воду поряд зі судном. Інформації про пошкодження і поранених не надходило.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.02.2024 00:14