Фото ілюстративне зі соцмереж

США заявили про регулярну атаку України ракетами КНДР: подробиці

Щонайменше дев'ять разів Російська Федерація атакувала територію України балістичними ракетами, що були виготовлені у Північній Кореї. Ці дві країни підривають регіональну стабільність у світі.

Таку заяву зробив заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд під час засідання Ради Безпеки.

"Росія і КНДР повинні понести відповідальність за свої дії, що підривають багаторічні зобов'язання за резолюціями Ради Безпеки ООН. Ці незаконні постачання зброї та потенційна передача технологій з Росії до КНДР підривають регіональну стабільність і глобальний режим нерозповсюдження, а також довіру до Ради Безпеки", — йдеться у заяві Вуда.

Посадовець також наголосив, що Росія — єдиний агресор у цій війні та лише Кремль може закінчити її сьогодні.

"Однак навіть за повної відсутності будь-якої серйозної демонстрації зацікавленості Путіна у мирному врегулюванні війни, Україна продовжує шукати шлях до справедливого і тривалого миру відповідно до принципів Статуту ООН", — резюмував Роберт Вуд.

Нагадаємо, за даними американського Інституту вивчення війни, Росія, можливо, активізує зусилля щодо закупівлі балістичних ракет з-за кордону, оскільки в деяких умовах ці ракети виявляються більш ефективними для ураження цілей в Україні. Російські сили регулярно використовують балістичні ракети малої дальності для завдання ударів по українських містах, розташованих ближче до лінії фронту, і ці ракети, мабуть, більш ефективні для подолання української протиповітряної оборони або обходу її.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 07:38