Фото: vikna.if.ua

Стало відомо, яка країна стала найбільшим експортером газу до Європи після агресії РФ

У 2022 році Норвегія стала найбільшим постачальником газу до Європи після агресії Російської Федерації проти України. Країна нині покриває 30% потреб континенту.

Відповідну заяву зробив головний виконавчий директор Petoro Крістін Крагсет, пише Bloomberg.

"Це дозволило заробити 50 мільярдів доларів (528 млрд крон) від прямого володіння нафтовими та газовими ліцензіями, що більш ніж у п'ять разів перевищує суму, зароблену у звичайний рік", — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що компанія Petoro, яка управляє прямою фінансовою часткою норвезької держави в 36 нафтогазових родовищах, що розробляються, повідомила про результат, який на 342 мільярди крон вищий, ніж у 2021 році. Видобуток природного газу становив 109 мільйонів стандартних кубометрів на день, що на 7% більше, ніж роком раніше.

Цікаво, що 2022 року Норвегія стала найбільшим постачальником природного газу до Європи й нині покриває 30% потреб континенту.

"Довгострокові зусилля на норвезькому шельфі дозволили нам постачати більші обсяги газу до Європи. Це збільшення стало можливим, тому що було дозволено збільшення видобутку на кількох родовищах", — сказала Крагсет.

Нагадаємо, вже у березні 2023 року ціна на російську нафту може змінитись. Країни ЄС та США обіцяють вже цього місяця переглянути цінову політику на сиру нафту РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 14.03.2023 22:08