Фото: Facebook-сторінка Руслана Стефанчука

Стефанчук прокоментував ідею економічного бронювання: "Податок на боягузтво" ще ніде не спрацював

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що економічне бронювання від військової служби не спрацювало ще в жодній країні світу. 

В ефірі телемарафону посадовець наголосив, що Україна навряд чи стане виключенням у цьому питанні.

"Свого часу, в 12-му чи 13-му столітті в Англії існував такий податок на боягузтво, коли платили гроші, щоб не йти в рицарі. І цей податок продовжувався в багатьох країнах. Я не знаю історично країну, де це спрацювало. Це моє бачення", — сказав Стефанчук.

Водночас спікер ВР погодився з твердженням очільника уряду України Дениса Шмигаля, що на одного військового, який захищає нашу державу, необхідно вісім осіб, котрі економічно забезпечать його утримання.

Зауважимо, раніше премʼєр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що на бронь від мобілізації впливатиме не тільки середня зарплата працівників, а й рівень сплати податків компанії. Однак, пріоритет у бронюванні буде збережений для критичних для економіки підприємств. 

Нагадаємо, напередодні голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пояснив, чого очікувати від законопроекту про мобілізацію аспірантам та людям різних груп інвалідностіВін також закликав не розганяти зраду щодо цього пункту в документі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.03.2024 23:47