Руслан Стефанчук. Джерело: Верховна Рада України

Україна має мінімальну кількість нардепів у Верховній Раді: Стефанчук назвав цифру

У Верховній Раді залишилася найменша кількість народних депутатів за всю історію українського парламентаризму. До того ж зараз є ще одна заява про складання депутатського мандату за станом здоров’я.

Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Зараз в Україні історично мінімальна кількість народних депутатів — 401", — зазначив він.

За його словами, це пов'язано з низкою подій, які відбулися в парламенті, — насамперед із тим, що "дуже багатьох зрадників України позбавлено депутатських мандатів, а деякі колеги склали мандат".

"У мене на розгляді зараз тільки одна заява народного депутата, який за станом здоров'я просить скласти мандат", — розповів спікер українського парламенту.

Стефанчук наголосив, що насамперед треба думати про єдність в парламенті, "тому що скільки би не було депутатів у законодавчому органі, все ж без єдності, без спільного підходу до питань, які об'єднують країну, ми не зможемо нічого зробити".

"Я дуже хочу, щоб політичні речі, політичні міжусобиці залишили для мирного часу. Парламент завжди був місцем для дискусії, але в період війни парламент повинен стати майданчиком єдності та демонстрації єдності усьому суспільству", — підсумував спікер Верховної Ради України.

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що Верховна Рада України не працюватиме з 6 по 8 березня. Засідання, які мали відбутися цими днями, перенесли. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пояснив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Верховна Рада працює в "режимі постійного пленарного засідання". Зараз же депутати мають "термінове та важливе завдання, яке напряму впливає на допомогу партнерів". Як тільки народні обранці виконають усе, що заплановано — повернуться до роботи в сесійній залі. Зокрема, нардепам потрібно попрацювати з військовими на передовій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.03.2024 22:05