Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

"Столиця потопає в нечистотах": російські пропагандисти вигадали новий фейк про Київ

Російські пропагандисти вигадали новий абсурдний фейк про Київ. Вони заявили, що столиця України начебто потопає у нечистотах останнім часом.

Вигадку рашистів спростував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (SPRAVDI). Там зазначили, що пропагандистські ресурси Кремля поширюють брехню про те, що Київ вкотре потопає у стічних водах, а мешканці міста борсаються в багнюці.

"Пошук винятково негативу в житті українців не є чимось новим у російській пропаганді. Цим займались ще у СРСР, коли розповідали про "Захід, який загниває", акцентуючи на сміттярках та іншому", — зазначили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Там додали: при цьому не є великою таємницею, що в самій Росії такі аварії є регулярним явищем. Минулої зими взагалі йшлося про "колапс всієї комунальної системи Росії". Тоді лише за два місяці зими сталося щонайменше 557 аварій, а перебої в роботі комунальних систем торкнулися трьох мільйонів "простих росіян".

"Ба більше — режим надзвичайної ситуації через аварії на комунальних мережах запроваджували в Новосибірську та підмосковному Подольську", — зауважили у SPRAVDI.

До слова, торік кількість жертв таких аварій у Росії зросла майже у 2,5 раза — з 56 до 139 осіб. Понад 100 осіб постраждали через прорив труб, ще 36 — через вибух побутового газу. Цього року вже 43 росіянина буквально обварилися в окропі через прорив труб.

"А головною причиною аварій у Києві й інших містах України наразі є винятково путінська Росія, яка своїми ударами фактично влаштувала "інфраструктурний геноцид українців", — підсумували в Центрі.

Фейк російських пропагандистів щодо ситуації в Києві

Колаж: SPRAVDI

Нагадаємо, що минулого тижня пропагандистські пабліки поширили фейкову інформацію щодо українських волонтерів. Так, росіяни заявили, що вони буцімто передають російські продукти з Курської області для бійців Збройних сил на Харківщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.10.2024 12:34