Єнс Столтенберг під час візиту до Києва. Джерело: president.gov.ua

Столтенберг назвав головну причину, через яку Україна ще не вступає в НАТО

Для того, аби Україна вступила в НАТО, потрібні відповідні дії та погодження від усіх країн-членів. Зараз усі союзники з Північноатлантичного альянсу заявили про те, що це станеться. Однак часові межі наразі невідомі.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після візиту до Києва та зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

"Усі союзники заявили, що Україна буде членом НАТО. І нам потрібно рухатися до цієї мети. Працювати багато для того, щоби ви стали повністю взаємосумісні, відповідали всім натівським стандартам. Щоби коли з’явиться, політичне рішення ви могли це зробити", — зазначив Столтенберг.

На думку генерального секретаря НАТО, наразі проблема полягає в тому, що, коли є запрошення держави стати членом договору, необхідна не просто більшість із 32 союзників, а щоб усі союзники погодилися на таке рішення.

"І на теперішній момент ми не досягнули такої згоди. В цьому полягає реальність", — пояснив Єнс Столтенберг.

Як відомо, 29 квітня президент Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом. Лідери розглянули низку важливих питань.

Нагадаємо, що Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони в Києві. Там вони зустрілися з офіцерами, які проходять курси професійної військової освіти за стандартами НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.04.2024 14:41