Фото: Офіс президента

Столтенберг пообіцяв посилити українську ППО напередодні зими, — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг обговорили постачання додаткових систем ППО для нашої держави від країн-членів Альянсу.

Про це Зеленський сказав на спільній прес-конференції зі Столтенбергом.

"Сьогодні ми обговорили з паном Генеральним секретарем усі ключові оборонні питання, які потребують уваги: реальну ситуацію на полі бою та потреби українських воїнів. Упевнений, ми можемо й надалі тиснути на агресора так, щоб Росія лише відступала і втрачала. І це правильна тактика", — наголосив Президент.

Також президент та генсек говорили про захист від російського терору, зокрема від можливих атак Росії на критичну інфраструктуру України, та необхідність постачання нашій державі допомоги, зокрема систем ППО.

"Генеральний секретар погодився докласти зусиль для допомоги, для підтримки нас у цьому питанні, для мобілізації держав-членів блоку саме з цією метою. Нам потрібно разом пройти цю зиму, захистити нашу енергетичну інфраструктуру та життя людей", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що сьогодні Україна ближча до членства в Альянсі, ніж будь-коли раніше. 

Додамо, минулого тижня Столтенберг заявив, що вступ України до Альянсу стане гарантією тривалого та стійкого миру, яка не допустить повторного нападу Росії. При цьому він зауважив, що Україна наразі не може отримати запрошення до НАТО доти, доки триває активна стадія війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 17:14