Єнс Столтенберг. Джерело: Офіс президента України

Столтенберг пояснив, коли почне працювати командування НАТО з координації підтримки України

Командування Північноатлантичного альянсу з координації підтримки України почне роботу з вересня.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише Reuters. 

Посадовець наголосив, що країни-члени Альянсу домовилися про створення командування щодо координації та надання безпекової допомоги і навчання для України.

"Це командування почне свою роботу у вересні, у ньому буде працювати 700 осіб у Німеччині. Воно буде надавати підтримку і допомогу в забезеченні безпеки України й координувати зусилля союзників по НАТО", — додав він.

Раніше, а саме 17 липня, Єнс Столтенберг повідомляв про призначення старшого представника Патріка Тернера, який очолить Представництво Альянсу в Україні.

"Для мене справжня честь бути призначеним старшим представником Альянсу в Україні. Я з нетерпінням чекаю на те, щоб очолити Представництво Північноатлантичного альянсу і дуже тісно співпрацювати з українською владою, а також із союзниками та партнерами НАТО, щоб допомогти надати Україні підтримку від партнерів", — наголосив Тернер.

Зазначається, що посадовець виконуватиме роль координатора взаємодії НАТО з українським урядом. Тернер координуватиме допомогу від Альянсу та надаватиме оцінки щодо ситуації в Україні. Варто наголосити, що Тернер вступить на посаду в Києві у вересні 2024 року. Водночас наразі Представництво НАТО в Україні очолює Карен МакТір.

Нагадаємо, 17 липня прес-служба Міністерства оборони України повідомляла, що українська бойова система DELTA успішно пройшла перевірку інформаційної безпеки. Таким чином вона підтвердила відповідність її комплексної системи захисту інформації встановленим вимогам, які використовуються в країнах НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.07.2024 15:39