Фото ілюстративне. Джерело: forbes.ua

Українська бойова система вперше в історії пройшла перевірку за стандартами НАТО

Українська бойова система DELTA успішно пройшла перевірку інформаційної безпеки. Таким чином вона підтвердила відповідність її комплексної системи захисту інформації встановленим вимогам, які використовуються в країнах НАТО.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Уперше в історії України військова система пройшла сертифікацію за стандартами, які використовуються в країнах НАТО. До цього подібні системи перевірялися за стандартами 20-річної давнини, які втратили свою актуальність", — зазначив міністр оборони України Рустем Умєров.

Діагностика кібербезпеки системи тривала півтора місяця. Фахівці проаналізували 162 заходи захисту інформації, що використовуються в системі DELTA.

За інформацією прес-служби Міноборони України, наступний крок — введення DELTA в експлуатацію силами оборони.

Українські військові наголосили, що система має отримати широке розповсюдження у бойових підрозділах для забезпечення технологічної переваги над ворогом.

Перевірка української бойової системи

Джерело: Міністерство оборони України

Нагадаємо, сьогодні в Міністерстві оборони України повідомили, що з 18 травня по 16 липня 2024 року 4 690 496 військовозобов'язаних оновили свої військово-облікові дані. Найбільше українських громадян зробили це в за стосунку "Резерв+".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2024 22:18