Фото: Офіс президента

Столтенберг позитивно оцінив початок контрнаступу ЗСУ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що український контрнаступ на окуповані Росією частини сходу та півдня показав перші ознаки успіху.

Про це повідомляє USA Today.

За його словами, українські солдати поступово "завойовують позиції", відвоювавши у російських військ кілька невеликих міст і сіл, водночас застеріг від очікувань швидких і значних успіхів.

"Ми повинні бути готові до того, що цей наступ буде кривавим і важким. У росіян був час на укріплення – це досить важкі оборонні лінії, і прорвати їх  складне завдання", — наголосив Столтенберг.

Генсек НАТО зауважив, що російські війська, які зустрічали наступ українських сил, були гірше оснащені й забезпечені.

"Але те що ми бачимо, українці мають мужність, рішучість звільнити землю... і відтіснити росіян",  додав генсек.

Крім того, Столтенберг наголосив, що для союзників НАТО український успіх на полі бою матиме вирішальне значення для підтримки громадської думки, яка необхідна для забезпечення стабільного потоку військової допомоги, що, за словами Столтенберга, має життєво важливе значення.

Нагадаємо, протягом 12 червня Збройні сили України ліквідували 470 окупантів. Також наші воїни знищили чотири танки та 20 артилерійських систем.

Додамо, декілька днів тому українські військові деокупували Макарівку Донецької області. Бійці 35 окремої бригади морської піхоти ім.контрадмірал Михайла Остроградського показали кадри звільнення населеного пункту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 21:47