Єнс Столтенберг. Джерело: Офіс президента України

Столтенберг висловився щодо ідеї збиття Польщею російських ракет над Україною

Політика Північноатлантичного альянсу незмінна. НАТО не братиме участі в російсько-українській війні. Водночас Альянс постачатиме Україні системи протиповітряної оборони.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, пише "Європейська правда". 

Посадовець прокоментував ідею щодо збиття російських ракет Польщею, коли вони перебувають у повітряному просторі України, але прямують в бік польського кордону. Столтенберг наголосив, що НАТО підтримує Київ в знищенні російських літаків, але не буде залученим до цього безпосередньо.

"Політика НАТО незмінна — ми не будемо брати участь у цій війні. Ми не станемо частиною війни", — зазначив він.

Також Столтенберг додав, що НАТО підтримуватиме Україну, наголосивши на тому, що зараз Альянс збільшує свою підтримку. Зокрема, відбувається постачання різні системи протиповітряної оборони.

"Звісно, F-16 також важливі в цьому контексті. Ми надамо і більше наземних систем ППО, і боєприпаси до тих засобів, що вже є. Це будуть і Patriot, і NASAMS", — додав посадовець.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Рустем Умєров повідомляв, що на 75 ювілейному саміті Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні українська делегація на чолі з президентом Володимиром Зеленським провела низку важливих зустрічей з міжнародними партнерами та досягнула значних результатів для зміцнення обороноздатності України. За його словами, за результатами саміту НАТО наша держава зможе посилити захист неба новими системами протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2024 02:34