Фото: Twitter Кулеби

"Ми не можемо чекати на вступ ще 75 років": Кулеба зробив жорстку заяву про Україну і НАТО

Україна не може чекати ще 75 років для вступу до Північноатлантичного альянсу. Це має відбутися в осяжному майбутньому.

Таку заяву зробив глава українського Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі CNN.

Він наголосив, що обіцянка щодо членства України в Альянсі має бути виконана, але не можна затягувати цей процес.

"Ми будемо повністю раді, коли Україна стане членом НАТО. І обіцянка цього буде втілена. Ми побачили дуже обнадійливі сигнали на всіх рівнях за останні два дні про те, що шлях до членства незворотній, що Україна буде в НАТО. Але ми не можемо чекати ще 75 років, щоб відсвяткувати вступ України. Це має відбутися раніше, а не пізніше. Тому що це єдиний шлях, щоб забезпечити стратегічну безпеку і стабільність у Євроатлантичному регіоні", — заявив Кулеба.

Очільник МЗС підкреслив, що на саміті НАТО у Вашингтоні Київ почув обіцянки щодо додаткової військової допомоги, зокрема щодо протиповітряної оборони, а також рішення союзників, що шлях України до блоку є "незворотним".

Дмитро Кулеба також наголосив на важливості забезпечення Збройних сил України достатньою кількістю озброєння, щоб воїни могли утримувати позиції.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що найкращою гарантією безпеки для України стане п’ята стаття НАТО.

Водночас генсек Альянсу Єнс Столтенберг висловив сподівання, що Україна зможе вступити до НАТО протягом наступного десятиліття.

Своєю чергою президент Естонії Алас Каріс наголосив, що членство України у Північноатлантичному альянсі не може бути предметом переговорів під час саміту у Вашингтоні, адже рух країни до цього членства є незворотним.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.07.2024 10:53