Фото: Twitter Столтенберга

Столтенберг закликав Німеччину значно збільшити витрати на оборону

Німеччина повинна суттєво збільшити оборонні видатки на тлі повномасштабної агресії Російської Федерації проти України. Лідери членів Альянсу у Вільнюсі погодились встановити мінімальний поріг витрат на оборону у два відсотки від валового внутрішнього продукту.

Таку заяву зробив генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг, пише Funke.

"Під час Холодної війни, коли при владі були Конрад Аденауер або Віллі Брандт, витрати на оборону становили три-чотири відсотки від економічного виробництва", — сказав генсек НАТО.

Столтенберг наголосив, що як колишній прем’єр-міністр знає, "як важко планувати більше грошей на оборону, коли необхідно також збільшити витрати на охорону здоров'я, освіту або інфраструктуру".

"Але коли напруженість зростає, ви повинні збільшувати витрати на оборону", — додав він.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не варто найближчим часом очікувати завершення війни в Україні. Потрібно готуватися до тривалої боротьби з російськими окупантами.

Своєю чергою в Італії висловили сподівання, що бойові дії в Україні закінчаться за сім або вісім місяців. Італійські урядовці й надалі вірять, що диктатора Володимира Путіна можна вмовити припинити вогонь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.09.2023 10:39