Фото: Офіс президента

Столтенберга висунули на Нобелівську премію миру

Генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберга висунуто на Нобелівську премію миру за намагання зупинити війну в Україні.

Про це пише норвезька газета VG.

Зазначається, що на премію Столтенберга висунув заступник голови Ліберальної партії Норвегії Venstre Абід Раджа. На його думку, що протягом минулого року ніхто не працював більше для досягнення миру та демократії в Європі та світі, ніж Столтенберг.

Абід Раджа стверджує, що Столтенберг їздив до Туреччини, Великої Британії, США та низки інших країн, намагаючись провести переговори, які могли б зупинити війну в Україні.

"За межами України ніхто не працював для неї більше, ніж він, розумом, логікою та емоціями. Він не втомлюється. Він невтомно працює для миру в Україні, він є тим, хто поза межами України був і є найважливішою силою миру. Я так пишаюся тим, що я норвежець, коли бачу Столтенберга на світовій арені", — додав Абід Раджа.

На його думку, той факт, що Столтенберг є норвежцем, не мусить зупиняти Норвезький Нобелівський комітет, що присуджує премію миру.

"Ніколи не було такого, що Нобелівська премія не може бути присуджена норвежцю, тому що саме норвезький Нобелівський комітет вирішує, хто отримає премію. Столтенберг заслуговує на неї, і не має значення, що він норвежець", — вважає заступник лідера Ліберальної партії Норвегії.

Нагадаємо, 30 січня Генсек НАТО провів зустріч із міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном. Їхній діалог базувався на обговоренні критичної необхідності швидкого збільшення оборонного виробництва для потреб Збройних сил України на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.02.2024 08:58