Фото: Білий дім

Суд не прийняв у Трампа заставу $175 млн у справі про шахрайство

У Сполучених Штатах Америки суд не прийняв заставу на 175 мільйонів доларів, яку вніс колишній президент США Дональд Трамп у справі про шахрайство. Суд вимагає від нього поточний звіт та довіреність.

Як повідомляє видання Newsweek, документи республіканця "повернено на доопрацювання". Причина — відсутність фінансового звіту та довіреності. Про це виданню стало відомо з електронної судової системи. 

Прокуратура штату Нью-Йорк інкримінувала Трампу сім звинувачень. Його підозрюють у шахрайстві, підробці документів та складанні неправдивих фінансових документів. В ухвалі суду йдеться, що компанія Трампа Trump Organization завищувала вартість своєї нерухомості, таким чином отримуючи вигідніші банківські кредити. 

Видання зазначає, що колишній президент США вніс заставу, щоб зашкодити генеральному прокурору Нью-Йорка отримати майже пів мільярда доларів за рішенням суду про шахрайство проти нього та його бізнесу. У Newsweek додають, що суму, яку він повинен був виплатити, апеляційний суд знизив з повної суми у розмірі 454 мільйони доларів штрафу — яку, за твердженням Трампа, було б неможливо отримати — до 175 мільйонів доларів. 

У виданні додають, що, якщо Трамп не сплатить штраф, то прокуратура штату Нью-Йорк може відібрати в екс-президента майно. Як зазначає Newsweek, йдеться про легендарну башту його імені та шикарний маєток у Флориді. 

Нагадаємо, у березні Дональд Трамп зробив заяву про військову допомогу Україні у разі його перемоги на виборах. Колишній лідер США наголосив, що питання війни в Україні є для нього дуже болючим, адже якби він був президентом, Кремль ніколи б не наважився здійснити повномасштабне вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.04.2024 09:39