ТРЦ Gulliver. Фото: прес-служба ТРЦ

Суд передав столичний ТРЦ "Гулівер" в управління держави

Майно торговельно-розважального центру "Гулівер", який належить бізнесмену Віктору Поліщуку, Шевченківський районний суд столиці передав в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Як повідомляє прес-служба суду, відповідне клопотання було ініційоване Офісом генерального прокурора.

Предметом досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні є дослідження фактів ухилення від сплати податків, зборів та "відмивання" майна, яке було одержане злочинним шляхом, в особливо великих розмірах.

"Відповідне клопотання Офісу генерального прокурора задоволене слідчим суддею, при цьому питання щодо передачі згаданого майна АРМА для реалізації слідчим суддею не вирішувалося", — пояснили у суді. 

Прокурор у судовому засіданні уточнив вимоги клопотання щодо розв'язання питання виключно передачі майна в управління АРМА. Йдеться не про продаж, а тому дозвіл на реалізацію зазначеного майна слідчим суддею не надавався. Повний текст ухвали буде оприлюднено у п'ятницю, 7 червня.

Зазначається, що АРМА має здійснювати періодичні перевірки, які повинні проводити не рідше, ніж раз на місяць, задля ефективності управління арештованими активами, які були передані в управління. 

Нагадаємо, у травні прес-служба АРМА заявила, що експерти Національного художнього музею України оглянули 285 картин із приватної колекції екс-нардепа Віктора Медведчука. Вони визначили, що 112 із них мають культурну й історичну цінність. Їх передадуть до Національного музею.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.06.2024 01:48