Фото: "Фокус"

Суд закрив справу проти львівського військкома Дубового, синові якого подарували будинок у престижному передмісті

Шевченківський районний суд Львова закрив справу про можливий підкуп керівника львівського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрія Дубового через подарований його синові будинок у Брюховичах. 

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Справа Андрія Дубового

Про дорогий подарунок синові Дубового стало відомо наприкінці липня. Тоді журналісти NGL.media з'ясували, що у 2022 році 27-річний Владислав Дубовой отримав недобудований будинок із готовністю на 95%, площею майже 640 квадратних метрів разом з присадибною ділянкою у 0,09 га. Так, вартість будинку в договорі дарування вказана 518,5 тисяч гривень, земельної ділянки — ще 357,5 тисяч гривень. Таким чином офіційна вартість подарунка становить загалом 876 тисяч гривень. Водночас експерти оцінюють маєток не менше ніж чотири мільйони гривень. Подарувала нерухомість Дубовому скандальна забудовниця Альбіна Савчук. Вона купила його п’ять років тому за 1,4 мільйона гривень. Савчук та батько Дубового відмовилися пояснити журналістам причину такого дорогого подарунка.

Варто зауважити, що, згідно із законодавством, військовим комісарам заборонено отримувати подарунки для себе або своїх близьких, якщо ці подарунки пов’язані з виконанням ними своїх службових повноважень. Відтак, дії військового комісара було кваліфіковано за ст. 172-5 КУпАП — порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків.

Засідання суду

У січні 2024 року суддя Шевченківського райсуду Львова Олег Ковальчук розглянув справу Андрія Дубового. Під час засідання львівський комісар заперечував свою провину. Він наголошував, що не знав нічого про подарований сину будинок. 

Водночас його син Владислав Дубовой заявив у суді, що він має стосунки з пасербицею Альбіни Савчук — Роксоланою Завадською, дочкою чоловіка, з яким Савчук перебуває у громадському шлюбі. За словами Дубового-молодшого, у січні 2022 року він освідчився Роксолані і після того Альбіна Савчук подарувала будинок майбутньому подружжю. Він також стверджує, що будинок вирішили оформити на нього, бо у його нареченої є судові спори, а батькові він нічого не розповідав, бо це його не стосувалося.

Таким чином, вислухавши показання обвинуваченого та свідків і вивчивши матеріали справи, суддя Ковальчук закрив справу про адміністративне правопорушення щодо Андрія Дубового.

Також відомо, що полковник більше не обіймає посаду керівника районного ТЦК у Львові.

Нагадаємо, колишній військком Рівненської області Сергій Луцюк і начальник районного територіального центру комплектування постануть перед судом. Справа стосується побиття підлеглого, незаконного збагачення та не тільки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.01.2024 17:59