Фото: interfax.az

Сунак і Макрон обговорили збільшення військової допомоги для України: про що домовилися

У понеділок, 8 квітня, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак і президент Франції Еммануель Макрон провели перемовини та домовилися про посилення військової допомоги для України.

Про це повідомила прес-служба канцелярії британського прем'єра.

Зазначається, що лідери погодилися з важливістю "активізації зусиль, спрямованих на те, щоб не допустити перемоги Росії в її агресивній війні проти України".

"Вони обговорили пріоритети на найближчі місяці, зокрема збільшення постачань боєприпасів, безпілотників і засобів ППО для Збройних сил України", — йдеться в повідомленні.

Крім того, Макрон та Сунак зауважили, що з нетерпінням чекають на майбутню зустріч Європейської політичної спільноти, що пройде у Великій Британії, та зобов'язалися працювати разом для проведення успішного саміту, який вирішуватиме низку спільних європейських пріоритетів, включно із захистом України.

До того ж сторони обговорили ситуацію в Газі та на Близькому Сході загалом. Вони заявили, що глибоко стурбовані з приводу зростаючої гуманітарної кризи в Газі та підтвердили важливість негайної паузи в бойових діях і вжиття заходів щодо деескалації регіональної напруженості, зокрема в Лівані.

Нагадаємо, 26 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль поспілкувався з міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі. Вони обговорили конфіскацію російських активів та інші важливі питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.04.2024 22:36