Фото: Офіс президента

Сунак оголосив найбільший пакет допомоги Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ

Прем’єр Великої Британії Ріші Сунак під час візиту до Києва 12 січня оголосив про новий масштабний пакет військової допомоги для України на 2,5 мільярда фунтів стерлінгів (3,2 мільярда доларів).  

На спільній з президентом Володимиром Зеленським прес-конференції Сунак розповів, що цей пакет допомоги стане найбільшим від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Велика Британія анонсує найбільший єдиний пакет допомоги від початку війни — це пакет на 2,5 мільярда фунтів стерлінгів", — заявив він.

Він додав, що 200 мільйонів з цієї суми підуть на виробництво сотень тисяч нових дронів для України.

"В пакет увійде додаткове обладнання до протиповітряної оборони, додаткова протитанкова зброя, додаткові ракети дальнього радіуса дії, тисячі снарядів. Також будуть проведені навчання для ще тисяч українських військових", — сказав Сунак.

Водночас український гарант наголосив, що допомога від Британії продовжить надходити й в наступні роки.

"Британія гарантує 2,5 мільярди на цей рік, і ця допомога продовжиться в наступні роки. Термін дії — десять років", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, 12 січня Україна та Велика Британія підписали безпековий договір. Угода діятиме до вступу в НАТО. Документ під назвою "Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною і Сполученим королівством Великої Британії та Північної Ірландії" підписали президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак після переговорів, які відбулися у Маріїнському палаці в Києві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.01.2024 17:59