Фото: Офіс президента

Сунак оголосив про допомогу Україні: яку суму отримає Київ від Британії

У середу, 21 червня, Велика Британія надала кредитні гарантії для України на три мільярди доларів. Фінансування покликане зміцнити економічну стабільність на тлі російської агресії.

Про це заявив прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак під час Конференції з питань відновлення України

Він також анонсував нову систему страхування воєнних ризиків, щоб спонукати приватний бізнес інвестувати в Україну. За словами Сунака, понад 400 компаній з 38 країн вже висловили готовність до інвестицій в українську відбудову.

"Протягом трьох років ми надамо кредитні гарантії на суму три мільярди доларів, ми також запускаємо новий британсько-український технологічний міст для сприяння інвестиціям і талантам, а також підтримку "зеленої" енергетики та багато іншого — все це частина величезних колективних зусиль союзників і партнерів з усього світу, в тому числі значної нової підтримки з боку ЄС, про яку також буде оголошено на цьому тижні", — додав Сунак.

Нагадаємо, Франція виділить додаткові 40 мільйонів євро безповоротної фінансової допомоги Україні. Кошти використають для відбудови країни у 2023 році та багаторічної допомоги для цивільних потреб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.06.2023 18:32