Фото: Офіс президента

"Свідчить про залежність від авторитарних країн": Столтенберг відреагував на візит Путіна до КНДР

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що анонсований візит кремлівського диктатора Володимира Путіна до Північної Кореї свідчить про те, що Росія все більше залежить від авторитарних країн.

Відповідну заяву він зробив під час виступу в аналітичному центрі Wilson Center у Вашингтоні 17 червня, передає "Європейська правда".

Зокрема, на думку Столтенберга, майбутня поїздка диктатора до КНДР "демонструє, наскільки президент Путін і Москва зараз залежать від авторитарних країн по всьому світу".

"Їхніми найближчими друзями і найбільшими прихильниками російських військових зусиль, загарбницької війни, є Північна Корея, Іран і Китай", — додав він.

Водночас журналісти поцікавилися у генсека НАТО, які дії може вжити Альянс у зв'язку зі співпрацею цієї "вісі зла".  Своєю чергою Столтенберг відповів, що проти Північної Кореї вже наклали багато санкцій.

"Проблема в тому, що Росія зараз порушує ці санкції", — зазначив генсек.

Він також нагадав, що Північна Корея вже поставила до Росії один мільйон снарядів, і продовжує це робити далі.

Нагадаємо, у Кремлі заявили, що цього тижня російський диктатор Володимир Путін здійснить одразу два закордонні візити. Зокрема, він побуває у Північній Кореї та В'єтнамі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.06.2024 22:35