Фото: "Харківобленерго"

Світла не було від початку вторгнення: в одному із сіл Харківщини відновили електропостачання

У Харківській області заживили село Михайлівка Циркунівської громади, в якому електроенергії не було від початку російського вторгнення.

Про це повідомила прес-служба АТ "Харківобленерго".

"Фахівці Липецького району електричних мереж (РЕМ) повністю відновили електропостачання у селі Михайлівка Харківського району. Населений пункт залишався знеструмленим з початку війни", — сказано у повідомленні.

Зазначається, що для того, аби повернути електрику жителям, енергетики розчистили траси ліній електропередачі та відновили лінію 0,4 кВ.

"Складність відновлення полягала в тому, що тут важкодоступна місцевість: лінія іде через болота. Окрім того, рівень пошкоджень електромережі сягав 80%. Довелося відновлювати і дроти, і опори", — зазначив Мельник.

 заживили село Михайлівка Циркунівської громади

Фото: "Харківобленерго"

Водночас місцеві мешканці розповіли, що виживати без електрики було вкрай важко: їжу готували на дров'яних пічках і тільки на один день, адже продукти швидко псувалися без холодильника. Також не було можливості накачати воду. 

"Через відсутність регулярного поливу селяни, на жаль, цього року не можуть похвалитися гарним врожаєм. Окрім того, жителі Михайлівки нарешті отримають сталий мобільний зв'язок та увімкнуть телевізор: дотепер телефон вони вмикали раз на тиждень, а новини дізнавалися по радіо", — зазначили в "Харківобленерго".

Нагадаємо, раніше керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький розповідав, що енергосистема України може зіткнутися із труднощами під час цієї зими у зв'язку з масованими обстрілами, однак повної її зупинки не прогнозується. За його словами, завершується підготовка до цьогорічного опалювального сезону. Зокрема, триває інтенсивна кампанія ремонту генерації.

Порівняно з осінню минулого року зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури обладнані автономними джерелами живлення. Тож "Укренерго" графіки відключень світла не планує.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 19:42