Фото: Instagram Світоліної

Світоліна зіграє з Жабер у третьому колі "Вімблдона": що відомо про суперницю українки

Українська тенісистка Еліна Світоліна 6 липня проведе поєдинок третього кола "Вімблдона". Її суперницею буде представниця Тунісу Онс Жабер.

Еліна посідає 21-шу сходинку світового рейтингу, Жабер входить у топ-10 найкращих тенісисток світу. Поєдинок третього кола "Вімблдона" пройде другим запуском на центральному корті. Старт матчу — не раніше 17:30 за київським часом. Трансляцію українсько-туніського протистояння можна буде переглянути на YouTube-каналі Setanta Sports.

Станом на сьогодні Еліна Світоліна веде з рахунком 3:1 в особистих зустрічах з Онс Жабер. В 1/8 фіналу переможниця цієї пари вийде на корт з Геррієт Дарт або Ван Сіньюй. Еліна у 2023 році вийшла до півфіналу "Вімблдону".

Що відомо про суперницю Світоліної — Онс Жабер

Онс Жабер — туніська тенісистка, фіналістка трьох турнірів Великого шлему в одинарному розряді ("Вімблдон-2022", "Вімблдон-2023" та Відкритий чемпіонат США-2022). Вона також тріумфувала у п'яти турнірах WTA в одинарному розряді.

Жабер є переможницею одного юніорського турніру Великого шлему в одинарному розряді (Відкритий чемпіонат Франції-2011), фіналістка одного юніорського турніру Великого шлему в одинарному розряді (Відкритий чемпіонат Франції-2010). Онс Жабер — колишня четверта ракетка світу у юніорському рейтингу.

Раніше Федерація тенісу України та Національний Олімпійський комітет номінували тенісисток для участі на Олімпіаді в Парижі. Відповідно до заявки нашу державу на головному світовому спортивному форумі представлять шість спортсменок в одинарному та парному розрядах.

Нагадаємо, тенісистка Еліна Світоліна втратила статус першої ракетки України після Відкритого чемпіонату Франції-2024. Її місце посіла Марта Костюк.

Нещодавно Еліна Світоліна підтвердила наміри зіграти на літній Олімпіаді. Зараз вона повертається до збірної України.

Також в інтерв’ю британським журналістам Світоліна розповідала, що зі серйозною мотивацією виходить на поєдинки з російськими спортсменами. За її словами, коли вона грає проти представниць Російської Федерації, то бореться, як український солдат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Спорт, 06.07.2024 15:14