Олаф Шольц. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Там не буде мирних переговорів": Шольц назвав очікування від Саміту в Швейцарії

Канцлер Німеччини Олаф Шольц занизив очікування від Саміту миру, який пройде у Швейцарії з 15 по 16 червня та висловив власні сподівання щодо цілей зустрічі.

Про це повідомляє Tagesschau.

За його словами, насамперед йдеться про залучення країн з усього світу, щоб дати зрозуміти Москві, що міжнародне право і Статут Організації Об'єднаних націй діють. Шольц наголосив, що Росія повинна вивести свої війська з України. Водночас канцлер не вірить у ймовірність мирних переговорів.

"Там не буде мирних переговорів. Ми все ще далекі від цього, поки Росія вірить, що зможе досягти своїх цілей на полі бою", — додав він.

Шольц зазначив, що німецька армія має бути посиленою, а Україна має отримати допомогу та додав, що "в тому, що громадяни турбуються про мир, немає нічого наївного або непристойного". 

Раніше, а саме 5 червня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Лідери обговорили оборонну співпрацю та Саміт миру.

"Переконаний, що навіть у передвиборчий період Велика Британія буде представлена на Саміті на найвищому рівні", — зазначив Зеленський.

Також лідери також обговорили продовження оборонної співпраці. Особливу увагу приділили посиленню української протиповітряній обороні та далекобійних спроможностей. Зеленський відзначив дозвіл Великої Британії бити по військових цілях на території Росії. Український лідер наголосив, що це завадить спробам окупантів розширити війну та врятує життя тисячі людей.

Нагадаємо, 2 червня німецьке агентство DPA заявило, що Саудівська Аравія не відправлятиме своїх представників на Саміт миру у Швейцарії, що організовує Україна на тлі повномасштабної війни з Російською Федерацією. Причиною відмови Саудівської Аравії вказується той факт, що на Саміті буде відсутня Росія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.06.2024 12:32