Фото: patrioty

ТЦК можуть позбавити низки повноважень через постійні бійки і скандали: заява нардепа

Функції територіальних центрів комплектування можуть передати цивільним органам. Такий варіант розглядає Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки на тлі постійних скандалів навколо військкоматів.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив заступник голови цього комітету, нардеп від "Слуги народу" Єгор Чернєв.

Народний обранець, зокрема згадав про бійку між працівниками "швидкої допомоги" і ТЦК, що відбулася 11 червня в Одесі. Тоді представники Київського РТЦК та СП Одеси затримали та утримували фельдшерів кілька годин, які приїхали на виклик.

"Це дійсно ганебна ситуація, коли військові б'ються з лікарями — я такого ще не бачив", — сказав Єгор Чернєв.

За його словами, у профільному комітеті Верховної Ради наразі опрацьовують варіанти, які унеможливлять повторення таких скандалів у майбутньому.

"І один із варіантів — поки що на рівні обговорення, — це передавання функцій ТЦК якимсь цивільним органам. Тобто, можливо, вивести зі Збройних сил чи з Міністерства оборони. Але це — один із варіантів", — резюмував Чернєв.

Раніше з'явилась інформація, що 11 червня, в Одесі працівники одного з військкоматів декілька годин утримували медиків. Через це під будівлею територіального центру комплектування розпочалися протести. До ТЦК Київського району Одеси на виклик прибула бригада медиків "швидкої". Їх замкнули всередині будівлі й утримували впродовж декількох годин. Потім до ТЦК з'їхалися інші медики з увімкненими сиренами та влаштували там акцію протесту. Між ними та військовослужбовцями з військкомату сталося декілька зіткнень.

Нагадаємо, раніше працівники військкомату та декілька громадян Мерефи Харківської області побилися на вулиці міста. У територіальному центрі комплектування призначили службову перевірку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.06.2024 23:51