Фото: Джон Кірбі. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

Теракт у ТЦ поблизу Москви: у Білому домі виключають причетність України

У Білому домі виключають можливість причетності України до теракту у торговому центрі поблизу Москви. Там 22 березня невідомі відкрили вогонь по натовпу.

Представник Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу заявив, що ніщо не вказує на причетність українців до теракту в ТЦ під Москвою.

Російські ЗМІ поширюють версію нібито за терактом у "Крокус Сіті Холл" стоїть "українська диверсійно-розвідувальна група". Джон Кірбі заперечив причетність України до підготовки теракту. Водночас у Білому домі назвали "жахливими" кадри із місця події.

"Ми всі бачимо повідомлення із Москви. Ми намагаємось отримати більше інформації", — йдеться у повідомленні Кірбі.

Що відомо про стрілянину у ТЦ поблизу Москви

У п'ятницю ввечері, 22 березня, у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" біля Москви почалася стрілянина. Внаслідок інциденту є багато загиблих і поранених.

У торговому центрі на 19:00 був запланований концерт гурту "Пікнік". Незадовго до початку заходу до підмосковного залу увірвалися кілька людей у масках та камуфляжній формі. Вони відкрили вогонь по натовпу, а незабаром після цього в приміщенні почалася масштабна пожежа.

Силовики називають інцидент з розстрілом натовпу терактом. На відео видно щонайменше п'ятеро нападників, але наразі невідомо хто вони та які їхні мотиви.

На місце стрілянини відправили пожежників та щонайменше 50 карет швидкої допомоги. Також над епіцентром загоряння кружляють пожежні вертольоти. У торговому центрі "Крокус Сіті Хол" руйнується покрівля, але гасіння вогню не починалося до прибуття спецзагонів.

Станом на цю мить відомо про 40 загиблих і понад 100 поранених. Кількість жертв, імовірно, зростатиме. Російські джерела повідомляють про десятки людей, які відрізаних вогнем від виходів.

Цікаво, що 7 березня про підготовку масштабної атаки на скупчення людей у Москві попередили громадян посольства низки західних країн, зокрема США. Вони закликали громадян уникати великих скупчень людей і не їздити в Росію.

Нагадаємо, у 2 березня пропагандисти повідомляли, що у місті Карабулак в Інгушетії (суб'єкт Російської Федерації, який входить до складу Північно-Кавказького федерального округу) сталася перестрілка між спецпідрозділом Федеральної служби безпеки та "бойовиками". Останні начебто планували теракти у людних місцях в Інгушетії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.03.2024 21:15