Фото ілюстративне зі соцмереж

Тернополянин помер на дев’ятий день після мобілізації: в обласному ТЦК відреагували на трагічний випадок

Мешканець Тернополя Микола Ірзайкін помер через дев’ять днів після мобілізації. У Тернопільському обласному центрі комплектування та соціальної підтримки прокоментували трагічний інцидент.

Про смерть чоловіка на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

"Ще одна жахлива звістка сколихнула наше місто. Ангелом повертається додому воїн Ірзайкін Микола Валентинович (20.02.1988). Його життя обірвалося 9 лютого. Ми щиро співчуваємо родині й усім близьким Героя. Він назавжди залишиться у наших серцях мужнім захисником, який щиро любив Батьківщину. Вічна та світла пам’ять!" — сказано в повідомленні.

Відомо, що чоловіка призвали 1 лютого 2024, а помер він 9 лютого. Раніше він працював штампувальником на підприємстві "Шредер".

Джерело: Facebook

Джерело: Facebook

У Тернопільському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки теж відреагували на передчасну смерть військовослужбовця Миколи Ірзайкіна.

"Солдата Ірзайкіна призвали на військову службу за мобілізацією 1 лютого 2024 року. Його скерували в навчальний центр для проходження навчання на посаді курсанта навчального взводу відповідної військової частини. Проте 9 лютого 2024 року на імʼя начальника Тернопільського ОМТЦК СП від командування військової частини надійшло повідомлення про смерть солдата Миколи Ірзайкіна внаслідок гострої легеневої-серцевої недостатності, про що сповістили родину військовослужбовця", — йдеться в повідомленні.

У Тернопільському ТЦК нагадали, що всі призвані до лав ЗСУ військовослужбовці направляються до навчальних центрів для проходження двомісячного курсу базової військової підготовки, після чого проходять курс за своєю спеціальністю.

"Командування Тернопільського обласного ТЦК СП висловлює щирі слова співчуття родині померлого військовослужбовця Миколи Ірзайкіна, який, сповнений почуттям відповідальності гідно, встав на захист своєї країни", — підсумували в Тернопільському територіальному центрі комплектації.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року в Тернополі виник скандал у зв’язку з "роботою" працівників Тернопільського обласного територіального центру комплектації. Там призначали службову перевірку. Річ у тому, що працівники військкомату із застосуванням сили заштовхували в мікроавтобус чоловіків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.02.2024 16:40