Toyota Camry. Джерело: carandbike

Toyota Camry для директора філії "Укрзалізниці": САП скерувала корупційну справу до суду

У вівторок, 5 грудня, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) за матеріалами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) скерував до суду обвинувальний акт стосовно заступника директора філії "Укрзалізниці". Він отримав неправомірну вигоду у вигляді автомобіля Toyota Camry вартістю понад 1,6 мільйона гривень.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. У суд подали також на двох осіб, які й надали цю неправомірну вигоду.

"Під час досудового розслідування встановили, що керівник одного з підрозділів "Укрзалізниці" в обмін на укладення ним договорів із заздалегідь визначеними двома іншими учасниками цієї ж схеми постачальниками наприкінці квітня — на початку травня 2023 року отримав від них неправомірну вигоду у вигляді автомобіля Toyota Camry вартістю понад 1,6 мільйона гривень", — йдеться в повідомленні.

Ще раніше цим особам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що наприкінці листопада в Національному антикорупційному бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі оновили підозри усім учасникам злочинної організації на чолі з колишнім головою Фонду держмайна України. Тепер вони підозрюються у легалізації (відмиванні) доходів, отриманих злочинним шляхом, на суму понад десять мільярдів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.12.2023 14:18