На фото: Дональд Трамп (ліворуч) та Джон Келлі (праворуч). Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Трамп неодноразово хвалив Гітлера": екс-посадовець Білого дому зробив заяву

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп неодноразово хвалив Адольфа Гітлера. Політик захоплюється правителями, які були диктаторами. 

Про це заявив колишній очільник апарата Білого дому Джон Келлі, пише Axios. У серії інтерв'ю для видання The New York Times, Келлі висловлював свою стурбованість щодо того, що Трамп правитиме як диктатор, якщо стане президентом США.

За словами Келлі, Трамп "відповідає визначенню фашиста", а також не розуміється на історії та Конституції. Також екс-очільник апарата Білого дому зазначив, що Трамп сказав йому таку фразу: "Гітлер зробив кілька добрих речей".

Окрім цього, він наголосив, що може підтвердити попередні повідомлення про те, що Трамп неодноразово позитивно відгукувався про нацистського диктатора.

"Колишній президент, безумовно відноситься до вкрай правих поглядів, він, безумовно, авторитарний, захоплюється людьми, які є диктаторами — він це казав. Тож він, безумовно, підпадає під загальне визначення фашиста, це точно", — зауважив Келлі.

Також посадовець заявив, що Трамп називав американців, які загинули під час Першої світової війни, "лохами" та "невдахами".

Своєю чергою представник передвиборчої кампанії Трампа Стівен Чунг заявив, що Келлі "повністю зганьбився, вигадавши ці викриті історії". Чунг наголосив, що кандидат у президенти США від Республіканської партії завжди поважав службу та жертви американських військових.

"Президент Трамп завжди шанував службу та жертви всіх наших військових, чоловіків і жінок", — додав він.

Нагадаємо, раніше колишній президент США Дональд Трамп звинуватив у розв'язуванні Росією війни в Україні лідера України Володимира Зеленського. 

Також колишній радник Дональда Трампа з національної безпеки Герберт Макмастер розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін сповна використовував "его та невпевненість" Дональда Трампа. Таким чином він впливав на нього, навіть попри застереження працівників Білого дому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Політика, 23.10.2024 09:00