Фото: Слово і діло

Трамп відповів на пропозицію Зеленського відвідати Україну

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп відповів на пропозицію українського гаранта Володимира Зеленського приїхати в Україну.

Про це повідомляє Newsmax

Зазначається, що Трамп відмовився здійснити візит до України. Він пояснив, що наразі це "недоречно".

"Я з великою повагою ставлюся до президента Зеленського, але вважаю, що в цей момент було б недоречно їхати в Україну", – заявив Трамп.

Екс-президент США зазначив, що наразі "веде справу" із Зеленським адміністрація Джо Байдена. Своєю чергою, Трамп "не хотів би створювати конфлікт інтересів".

Нагадаємо, раніше Трамп зазначив, що весняного наступу ЗСУ так і не відбулося, тому що українських військових зустріла "стіна озброєння і бомб" з боку Росії.

Також Трамп заявляв, що може закінчити війну в Україні "протягом 24 годин", якщо знову очолить Білий дім. Мовляв, для цього йому достатньо зателефонувати до лідерів України та РФ і змусити укласти мирну угоду. Варто зауважити, що це вже не перша подібна заява Трампа. Про те, що може завершити війну в Україні "за 24 години" він казав і в лютому, і у березні. Однак на питання, як саме він це зробив би, політик відповідав, що не може цього сказати, "адже якби сказав, то, ймовірно, не зміг би цього зробити".

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський відреагував на заяви колишнього глави Білого дому. Український наголосив на неприпустимості варіанту, коли тимчасово окуповані території залишаться Російській Федерації. Водночас гарант зауважив, що деякі речі про війну з Росією можна зрозуміти, лише перебуваючи в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.11.2023 23:24