Фото: slovoidilo.ua

Трампа звинувачують у спробі зґвалтування: у Нью-Йорку розпочався судовий процес

У Нью-Йорку стартував судовий процес проти колишнього президента США Дональда Трампа. Його звинувачують у спробі зґвалтування колумністки одного з американських журналів Джин Керролл.

Про це повідомляє BBC.

За даними видання, позов проти екс-президента США подала 79-річна колумністка Е. Джин Керролл, яка стверджує, що наприкінці 1995 року або на початку 1996-го вона зазнала сексуального насильства з боку Трампа у роздягальні магазину Bergdorf Goodman на Мангеттені. Потерпіла запевняє, що Трамп обирав у магазині спідню білизну для іншої жінки та звернувся до Керролл по допомогу. Потім він жартома попросив жінку приміряти білизну, після чого нібито напав на неї у роздягальні. За словами Керрол, тоді їй вдалося відбитися і втекти. Вона не захотіла звертатися в поліцію, оскільки "була шокована і не хотіла думати про себе як жертву зґвалтування".

Керролл вперше висунула свої звинувачення проти Трампа у мемуарах, опублікованих у 2019 році. Сам колишній президент США відкидає усі звинувачення.

За цією справою у вівторок, 25 квітня, розпочинається відбір суддів присяжних у федеральному суді Нью-Йорка. Процес є цивільним, оскільки кримінальний термін давності у цій справі давно минув. Крім того, сплинув і термін подачі цивільних позовів, однак торік у Нью-Йорку ухвалили закон, який дозволив жертвам зґвалтування протягом року подати позови про сексуальні домагання незалежно від того, коли вони сталися. Чи з'явиться Трамп до зали суду особисто, наразі невідомо.

Нагадаємо, раніше суд Нью-Йорка оголосив звинувачення 45-му президенту США Дональду Трампу. Йдеться про 30 пунктів звинувачення, пов'язаних із бізнес-шахрайством.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.04.2023 18:58